top of page
Original_edited.jpg


Hva er Ridefysioterapi
 

Ridefysioterapi er en veletablert behandlingsform innenfor fysioterapi, der hestens bevegelser brukes som grunnlag i behandlingen.

Fysioterapeut som skal utføre ridefysioterapi må være autorisert ridefysioterapeut gjennom NFF (Norsk fysioterapiforbund).

Bevegelsene er spesielt gunstige for å trene opp balanse, styrke muskulatur, fremme symmetrisk muskelarbeid og koordinasjon.
Ridefysioterapi kan løse opp spenninger og spasmer, og er suverent i forhold til holdningskorrigerende tiltak. Samspillet med hesten stimulerer konsentrasjonsevnen og sosial tilpasning.

Ridefysioterapi er for mange en kombinasjon av behandling og fritidsaktivitet, noe som gjør denne terapiformen unik. De opplever at de går på ridning, mens terapeuten bruker aktiviteten for å trene opp rytteren etter hver enkelts behov. Hestene som brukes er ofte spesialtrente til å være «terapeut», og for mange ryttere er kontakten og samarbeidet med hesten viktig.

Ridefysioterapi utøves i dag over hele verden som en verdifull behandlingsmetode, både innen somatisk og psykiatrisk behandling.

(informasjon hentet fra Norsk fysioterapiforbund)

keilir.jpg
kyss keilir_edited.jpg

Om meg

bakover vinur.jpg
natalie bakover 2.jpg

Samspill

Teodor og Vinur_edited.jpg
Arjus.jpg

Kontakt

bottom of page